Malzeme:
1 kg limon (bebek limon,yani büyüklüğü 5 cm yi geçmeyecek boyutta)
1+ 1/2 kg toz şeker
3 su bardağı su
1 adet limonun suyu
Yapılışı:
Bebek limonların kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeleyelim,tamamını bu şekilde hazırladıktan sonra ,bol kaynar suda,kısık ateşte beş dakika kaynatıp süzelim ve soğuk suya atalım.Bu işlem limon kabuklarının acılığının giderilmesi içindir ve sil baştan iki kez tekrar yapılmalıdır.
Bir tencereye üç su
bardağı suyu ve bir buçuk kilogram şekeri koyup kaynatalım,kaynamaya
başladıktan sonra ocağı kısarak on dakika kaynatıp hafif kıvam
almasını sağlayalım ve limonları soğuk sudan hafifçe sıkarak
çıkarıp tencereye ekleyelim. Ortalama kırk dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra kıvamını kontrol edip istediğimiz
kıvama geldiğinde limon suyunu ilave edip pişirme aşamasını tamamlayalım (reçelin kıvamını sık sık kontrol ederek ayarlayabilirsiniz),ocaktan alıp soğuduktan sonra kavanozlara
boşaltalım.
Not:Limon reçeli oldukça lezzetli ve aromalı bir tür reçel,benim gibi ege ve akdeniz bölgesinde yaşayanlar mevsiminde kolaylıkla limon bahçelerinden bebek limon temin edebilirler.Çünkü bazı zamanlar çok sık meyva veren ağaçların meyva kalitesini yükseltmek için,meyvalar küçükken seyreltilir bu seyreltilmek için koparılan küçük limonlar reçel için idealdir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder