Bu Blogda Ara

13 Eylül 2013 Cuma

Limon Reçeli

Malzeme:
1 kg limon (bebek limon,yani büyüklüğü 5 cm yi geçmeyecek boyutta)
1+ 1/2 kg toz şeker
3 su bardağı su
1 adet limonun suyu

 Yapılışı:
Bebek limonların kabuklarını rendenin ince tarafıyla  rendeleyelim,tamamını bu şekilde hazırladıktan sonra ,bol kaynar suda,kısık ateşte beş  dakika kaynatıp  süzelim ve soğuk suya atalım.Bu işlem limon kabuklarının acılığının giderilmesi içindir ve sil baştan iki kez tekrar yapılmalıdır.
Bir tencereye üç su bardağı suyu ve bir buçuk  kilogram  şekeri koyup kaynatalım,kaynamaya başladıktan sonra  ocağı kısarak  on  dakika kaynatıp hafif kıvam almasını sağlayalım ve limonları soğuk sudan hafifçe sıkarak
çıkarıp tencereye ekleyelim. Ortalama kırk dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra kıvamını kontrol edip istediğimiz kıvama geldiğinde  limon suyunu ilave edip pişirme aşamasını tamamlayalım  (reçelin kıvamını sık sık  kontrol ederek ayarlayabilirsiniz),ocaktan alıp soğuduktan sonra kavanozlara boşaltalım.
Not:Limon reçeli oldukça lezzetli ve aromalı bir tür reçel,benim gibi ege ve akdeniz bölgesinde yaşayanlar mevsiminde kolaylıkla limon bahçelerinden bebek limon temin edebilirler.Çünkü bazı zamanlar çok sık meyva veren ağaçların meyva kalitesini yükseltmek için,meyvalar küçükken seyreltilir bu seyreltilmek için koparılan küçük limonlar reçel için idealdir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: